Minik Eller Unesco Hatay Gastronomievi’nde Hatay’ın Lezzetlerini Keşfetti
Hatay Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Hatay Gastronomievi’nde çocuklara yönelik düzenlediği atölye çalışmaları ile kentin zengin yöresel lezzetlerini miniklerle buluşturmaya devam ediyor.

“Birlikte Çok Güzeliz” sloganı ile öğrencilere kapılarını açan Gastronomievi, Saraycık Özel Eğitim Anaokulu öğrencilerini ağırladı. Çocuklar, Gastronomievinin deneyimli şefleri eşliğinde eğlenceli bir deneyim yaşarken, Hatay’ın coğrafi işaretli ürünü olan Antakya kömbesinin yapımını öğrendi.
Etkinlikten memnun kalan öğrenci velileri, organizasyonu düzenleyen HBB Başkanı Mehmet Öntürk’e teşekkürlerini iletti. Bu tür etkinliklerin çocuklara Hatay’ın kültürel mirasını tanıtmak ve yerel mutfağı sevdirmek açısından önemli olduğunu belirttiler.
Ajans Expres Gazetesi
Tepkiniz Nedir?






