HBB'den Çocuklara Kömbe Atölyesi
Hatay Büyükşehir Belediyesi UNESCO Hatay Gastronomievi, çocuklara yönelik düzenlediği atölye çalışmalarıyla şehrin zengin yöresel lezzetlerini tanıtmaya devam ediyor. Hatay Gastronomievi, Antakya Şehit Mehmet Şenol Anaokulu ve Ekinci Nevzat Ceylan İlkokulu öğrencilerine “Kömbe Yapım Atölyesi” düzenledi.

Atölyede, Gastronomievinin deneyimli şefleri eşliğinde çocuklar, Hatay’ın coğrafi işaretli ürünü olan Antakya kömbesinin yapımını öğrendi. Minik öğrenciler, hem kömbe yapmanın keyfini çıkardılar hem de ekip çalışması ve iş birliği becerilerini geliştirdiler.
Gastronomievi yetkilileri, bu tür etkinliklerin çocukların kendi kültürlerini öğrenmelerine yardımcı olmayı ve Hatay mutfağını gelecek nesillere tanıtarak aktarmayı amaçladıklarını belirttiler. Etkinlik sonunda öğrencilere kaytaz böreği ikram edilirken, kendi yaptıkları kömbeleri de afiyetle yediler.
Ajans Expres Gazetesi
Tepkiniz Nedir?






