Hatay Kömbesi Gelecek Nesillere Tanıtılıyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi UNESCO Hatay Gastronomievi, Hatay mutfağının eşsiz lezzetlerini gelecek nesillere tanıtmak adına çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Antakya Doğanköy İlkokulu anasınıfı öğrencileri, gastronomievinin düzenlediği renkli ve öğretici bir etkinlikte Hatay Kömbesi yapımını öğrenerek keyifli bir deneyim yaşadı.
Doğanköy İlkokulu’nun talebi üzerine gerçekleştirilen "Kömbe Yapımı Atölyesi"nde minik öğrenciler, geleneksel Hatay Kömbesinin yapımını eğlenceli bir şekilde öğrenip kendi yaptıkları kömbeleri afiyetle yedi. Gastronomievinin usta şefleri, çocuklara kömbe yapımının püf noktalarını aktarırken, etkinlik sonunda öğrenciler hem eğlendi hem de Hatay mutfağının eşsiz lezzetini tattılar.
Anasınıfı öğretmeni Tuğba Tekin, öğrencilerinin etkinlikten büyük keyif aldığını belirterek, HBB Başkanı Mehmet Öntürk’e teşekkürlerini iletti. Etkinliklerin devamının gelmesini temenni etti.
Ajans Expres Gazetesi
Tepkiniz Nedir?






