Gastronomi Evi Hatay Mutfağını Gelecek Nesillere Tanıtıyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Hatay Gastronomievi, şehrin mutfak kültürünü ve yöresel lezzetlerini tanıtarak Hatay Mutfağına özgü 600 çeşit yöresel yemeği dünyaya tanıtmayı sürdürüyor.
![Gastronomi Evi Hatay Mutfağını Gelecek Nesillere Tanıtıyor](https://www.ajansexpres.com.tr/uploads/images/202502/image_870x_67ab4bb7d45f9.webp)
Gastronomievi, geleneksel yöntemleri modern tarzla birleştirerek Hatay Mutfağını geleceğe taşıyor.
Son olarak, Hatay Gastronomievi'nin usta şef ve yöneticileri, Küçükdalyan Mahmut Yarım Anaokulunu ziyaret etti.
Ziyarette, Gastronomievi şefleri minik öğrencilere aşçılık mesleğini tanıtarak, Hatay’ın gastronomi mirası ve yöresel ürünleri hakkında bilgiler verdi. Şefler, çocuklara yemek yapmanın inceliklerini aktarırken, öğretmen Sevgi Kanık da bu tür etkinliklerin Hatay kültürünün tanıtılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Ziyaretin sonunda, gastronomievi yetkilileri çocuklara Kaytaz Böreği ve Yöresel Dut Şurubu ikram etti.
Tepkiniz Nedir?
![like](https://www.ajansexpres.com.tr/assets/img/reactions/like.png)
![dislike](https://www.ajansexpres.com.tr/assets/img/reactions/dislike.png)
![love](https://www.ajansexpres.com.tr/assets/img/reactions/love.png)
![funny](https://www.ajansexpres.com.tr/assets/img/reactions/funny.png)
![angry](https://www.ajansexpres.com.tr/assets/img/reactions/angry.png)
![sad](https://www.ajansexpres.com.tr/assets/img/reactions/sad.png)
![wow](https://www.ajansexpres.com.tr/assets/img/reactions/wow.png)