Eskişehir’de Fırıncılara Hijyen ve Gıda Güvenliği Eğitimi Verildi
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ekmek üretim, dağıtım ve satışında çalışan 164 personele hijyen ve gıda güvenliği eğitimi verdi. Eğitimler 11 Nisan'da da devam edecek.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında fırın sektöründe çalışan personele yönelik hijyen ve gıda güvenliği eğitimleri düzenlendi. 08 Nisan 2025 tarihinde Eskişehir Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlere toplam 164 personel katıldı.
Eğitim toplantısına, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Gıda ve Yem Şube Müdürü Tacettin Işık, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Bakılan, Fırıncılar Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Gülyüz ve çok sayıda sektör temsilcisi katılım sağladı.
Katılımcılara, 5996 sayılı Kanun, ilgili yönetmelikler, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği, kişisel hijyen ve üretim hijyeni konularında detaylı bilgiler verildi. Eğitimler, İl Müdürlüğü personelleri olan Gıda Mühendisleri Zuhal Ünal Canbaz, Ece Dergi ve Ayşe Özden tarafından verildi.
Eğitim sonunda gerçekleştirilecek sınavda başarılı olan katılımcılara sertifika verilecek. Programın devamı ise 11 Nisan 2025 tarihinde, saat 10:00-13:00 ve 18:00-21:00 saatleri arasında planlandı.
Bu eğitimlerle birlikte, Eskişehir’de ekmek üretim ve dağıtımında görev yapan çalışanların hijyen ve gıda güvenliği konularında bilinç düzeylerinin artırılması hedefleniyor.
Ajans Expres Gazetesi
Tepkiniz Nedir?






