Esbaş Aşçıları Uluslararası Yarışmadan Birincilikle Döndü
ESBAŞ Gıda İşletmeleri, 9. Alanya Altın Kepçe Aşçılar Uluslararası Yemek Yarışmasından 11 kategoride altın madalya ve ekip yarışmasında birincilik madalyası kazandı. Yarışmaya 5 aşçı ve 2 stajyer ile katılan Gıda İşletmeleri ekibi, 49 ülkeden ve Türkiye genelinden 2 bin şef ve aşçı katıldı
ESBAŞ Gıda İşletmeleri, 9. Alanya Altın Kepçe Aşçılar Uluslararası Yemek Yarışmasından 11 kategoride altın madalya ve ekip yarışmasında birincilik madalyası kazandı. Yarışmaya 5 aşçı ve 2 stajyer ile katılan Gıda İşletmeleri ekibi, 49 ülkeden ve Türkiye genelinden 2 bin şef ve aşçı katıldı
2019 yılından bu yana birçok yarışmadan altın madalya ve birincilik dereceleri ile dönen ESBAŞ mutfak ekibi, 21 Aralık 2024 tarihinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonunun düzenlediği 21. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde ‘Yılın Altın Genç Şefi’ ödülünü, 2023 yılında da 8. Gastronomi Alanya Uluslararası Yemek Yarışmasında da 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmıştı.
Alanya Belediyesi ile Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneğinin Alanya'da gastronomi alanındaki profesyonelleri ve yemek tutkunlarını bir araya getirerek çeşitli yemek yarışmalarına ev sahipliği yaptığı 9. Alanya Altın Kepçe Aşçılar Uluslararası Yemek Yarışması dünya çapında aşçıları ve gastronomi profesyonellerini de buluşturan önemli bir etkinliktir.
Bu yarışma, gastronomi dünyasında adını duyurmuş birçok ünlü şefin ve mutfak ustasının yer aldığı bir platformdur. Alanya'nın gastronomik potansiyelini ve kültürünü tanıtmayı amaçlayan etkinlik, Alanya'nın mutfak kültürünü ve yerel yemeklerini tanıtmanın yanı sıra, uluslararası yemek kültürlerinin bir araya gelmesini sağlar.
ESBAŞ Gıda İşletmeleri, gastronomiyle ilgili katıldığı yarışmalarda kazandığı ödüller ve gösterilen üstün performans ile profesyonel mutfak dünyasında adını duyurmayı başarmış bir şirkettir.
Panelde Ege Mutfağını Anlattılar
9. Alanya Altın Kepçe Aşçılar Uluslararası Yemek Festivaline de ev sahipliği yapan “2. Alanya Otel, Restoran, Kafe Ekipmanları ve Ev Dışı Tüketim Fuarı” kapsamında düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan ESBAŞ Gıda İşletmeleri Direktörü Soner Arslan ve Ürün Geliştirme Takım Lideri Nur Biçimveren Ertaş, Ege mutfağının fonksiyonel beslenmeye etkilerini anlattılar.
ESBAŞ’ta Yemeğin 14 Bin Yıllık Tarihi Sergileniyor
Ege Serbest Bölgesinde günde 25 binden fazla kişiye yemek üreten ESBAŞ Gıda İşletmeleri A.Ş., Türkiye’nin en modern yemek üretim tesislerinden birini işletiyor.
Yalın üretim felsefesi ve teknikleri ile planlama süreci tam otonom yönetilen ESBAŞ Gıda Üretim Farikasında ayrıca insanlığın ilk çağlarından günümüze kadar yemek kültüründe yaşanan değişikliklerin yazılı ve görsel materyallerle anlatıldığı ‘ESBAŞ Gastronomi Sergi Alanı’ da bulunuyor.
Tepkiniz Nedir?