Dünyanın BestHoney Projesi Eskişehir’den Start Aldı
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan Erasmus+ bestHONEY Projesi’nin ilk uluslararası toplantısı, 16-18 Nisan 2025 tarihleri arasında Eskişehir'de gerçekleştirildi. Proje, arıcılıkta hijyen, paketleme ve üretim standartlarını AB düzeyine taşımayı hedefliyor.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Erasmus+ Programı İşbirliği Ortaklıkları kapsamında hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan "bestHONEY" Projesi’nin ilk uluslararası toplantısı, 16-18 Nisan 2025 tarihleri arasında Eskişehir Ramada Plaza Otel’de gerçekleştirildi.
Açılış toplantısına Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi öğretim görevlileri, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gıda firmalarının yetkilileri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli katıldı. Proje faaliyetleri için İspanya, Fransa ve İtalya’dan gelen resmi görevli uzmanlar da toplantıda yer aldı.
Toplantının açılışında konuşan Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, projenin ülkemiz, AB ülkeleri ve dünya genelinde arıcılık sektörü için taşıdığı öneme dikkat çekti. Proje Koordinatörü Dr. Hatice Olcay ise proje sürecinde gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında detaylı bilgi verdi.
Toplantının ardından saha çalışmaları kapsamında Eskişehir’de bir arılık ve bir bal paketleme tesisi ziyaret edildi. Ardından ofis çalışmaları çerçevesinde, iki gün boyunca “arıcılık teknikleri” hakkında sunumlar yapılarak bilgi alışverişi gerçekleştirildi.
Saha ve ofis çalışmaları tamamlandıktan sonra, yurtdışından gelen proje katılımcılarına İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş tarafından katılım belgeleri takdim edildi. Program, kapanış konuşmaları, iyi dilek temennileri ve anı fotoğraflarıyla sona erdi.
bestHONEY Projesi, bal üretiminde hijyen, paketleme ve üretim standartlarını Avrupa Birliği seviyesine çıkarmayı amaçlayarak, sektörde kalite ve güvenliği artırmayı hedefliyor.
Ajans Expres Gazetesi
Tepkiniz Nedir?






