Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Probiyotikler ve Fermente Gıdalar Öneriliyor

Uzmanlar, soğuk havalarda artan grip ve enfeksiyonlara karşı bağırsak sağlığını korumanın önemine dikkat çekiyor. Probiyotikler ve fermente gıdalar bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

Şubat 18, 2025 - 17:03
Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Probiyotikler ve Fermente Gıdalar Öneriliyor

Havaların soğumasıyla birlikte grip, soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyon hastalıkları daha sık görülmeye başladı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler için beslenmenin önemli bir rol oynadığını belirten İstanbul Rumeli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağırsak sağlığının bağışıklık sisteminin temelini oluşturduğunu söyledi.

Dr. Yenipınar, bilimsel araştırmaların doğru beslenmenin bağışıklık sistemini desteklediğini kanıtladığını vurgulayarak, “Özellikle probiyotikler ve fermente gıdalar, bağırsak florasını güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli bir vücut oluşmasına katkı sağlar. Yoğurt, kefir, turşu ve fermente süt ürünleri gibi besinler bağışıklık sistemini destekleyen en önemli gıdalar arasında yer alıyor.” dedi.

Soğuk havalarda sık görülen enfeksiyonlara karşı önlem almak isteyenler için sağlıklı beslenmenin önemini hatırlatan uzmanlar, düzenli probiyotik tüketiminin kış hastalıklarına karşı koruyucu bir kalkan oluşturabileceğini belirtiyor.

Ajans Expres Gazetesi

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow